Голова Верховної Ради обговорив з представниками шахтарських профспілок шляхи підтримки вугільної промисловості

groysman-shahtari-4Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у вівторок провів нараду з представниками Профспілок працівників вугільної галузі, профільних Міністерств та Адміністрації Президента, на якій обговорив шляхи підтримки та розвитку вітчизняної вугільної промисловості.

У нараді взяли участь Міністр енергетики та вугільної промисловості України В.Демчишин, Міністр соціальної політики України П. Розенко, заступник Глави Адміністрації Президента України Р. Павленко, народні депутати, а також представники Профспілок працівників вугільної галузі.

Керівник Парламенту поінформував, що на минулому тижні за ініціативи народних депутатів України відбулася зустріч з представниками профспілок шахтарів, на якій було обговорено поточні питання галузі.

Голова Верховної Ради зазначив, що на сьогодні у Парламенті зареєстровані низка законодавчих ініціатив, які врегульовують болючі питання вугільної промисловості. Разом з тим, не усі вони підтримуються профільними міністерствами, зауважив В. Гройсман.

Керівник Парламенту наголосив, що рішення щодо розв’язання проблем галузі мають задовольняти усі сторони: шахтарів, керівників шахт, Уряд та Парламент. “На мій погляд, якщо у нас є проблеми в галузі, то ми маємо їх спільно вирішити, знайти спільне рішення, яке влаштує і шахтарів, які роблять якісно свою справу, ризикуючи життям, щоби Уряд міг впливати на прийняття цих рішень і відповідно Парламент їх ухвалив”, – зазначив В. Гройсман.

Представники шахтарів наголосили, що сьогодні у першу чергу необхідно вирішити проблеми, зокрема, нестачі державної підтримки промисловості та шахт, а також виплати заборгованостей із заробітних плат. Представники Профспілок вказали на законопроекти, які необхідно ухвалити для вирішення цих проблем, зокрема Проект Закону №3813 “Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств” та Проект Закону №0929 “Про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці” щодо працівників калійно-магнієвих копалень”.

Верховна Рада нас почула. Для нас дуже важливо поїхати сьогодні з результатом”, – зазначив голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов.

Голова Верховної Ради підкреслив, що сьогодні найголовнішим завданням має бути погашення заборгованостей із заробітних плат. “Якщо люди сьогодні працюють, значить вони повинні отримувати заробітну плату”, – заявив В. Гройсман.

Керівник Парламенту також виступив за затвердження стратегії розвитку вугільної промисловості з визначеним об’ємом інвестицій на підтримку галузі та шахт.

Сторони узгодили спільну позицію щодо можливостей виплати заробітних плат шахтарям, а також ухвалення законопроектів, спрямованих на вирішення окреслених проблем галузі.

Читайте більше тут:  RADA.GOV.UA

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля