Шахтарі зі Львівщини – знову під стінами Верховної Ради

4Учора, ввечері близько 22 години, з Вічевої площі Червонограда виїхало до Києва 6 автобусів – це 300 шахтарів різних копалень ДП «Львіввугілля».

Транспорт надала місцева профспілка – Львівська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості України. Її голова Олег Турчин також сьогодні з шахтарями у Києві. 

Вранці з 9 години гірники вже були під стінами Верховної Ради України. До шахтарів вийшли і висловили свою підтримку народні депутати Олег Мусій, Михайло Бондар та Ігор Гузь.

«Про заплановане пікетування парламенту дізнався два дні тому, тому вирішив поїхати. Вимога гірників – внести зміни до державного бюджету в частині підтримки вугільної галузі у законопроекти №38.13 (250 мільйонів на виплату заробітної плати і 100 мільйонів на будівництво шахти №10 «Нововолинська») та №16.34 (внесення змін до гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсації за оплату комунальних послуг та надання 50% знижки на оплату за газ, електричну та теплову енергію особам, які мають право на отримання безоплатного побутового палива)», – повідомив учасник пікету, помічник-консультант народного депутата України Олега Мусія Олег Стельмах.

Читайте більше тут:  ZIK.UA

Залишіть коментар

*

*

*

* Обов’язкові поля