17 липня відбувся V Пленум територіального комітету Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України

18.07.2024 - 10:58 | Категорія: Новини

В.о. голови ЛТО ППВПУ підбив підсумки роботи за перше півріччя. Основна проблема, над вирішенням якою працює профспілка – це виплата заробітної плати.

– Ситуація сильно ускладнилась після того, як 22 березня була повністю зруйнована російськими ракетами Зміївська ТЕС, а 11 квітня була повністю зруйнована і Трипільська ТЕС – це ті енергетичні об’єкти, на які ми поставляли наше вугілля, – зазначив Степан Ярема. – На момент уражень цих двох електростанцій ДП «Львіввугілля» було поставлено товарної продукції на 429 млн грн. Це значні зароблені шахтарями кошти, які нам боргують. На даний час ні одна владна структура не дає відповіді про те, коли ці кошти будуть повернуті. Станом на даний час, має місце невиплата заробітної плати, починаючи з лютого. Загальна сума заборгованості становить 457 млн грн. Гроші на зарплату поступають тільки з держбюджету на покриття собівартості, і тільки для підземних працівників та технологічного ланцюжка.

На конференції трудового колективу у квітні затверджено нову редакції Колективного договору. Триває укладання договорів між адміністраціями та первинними профспілковими організаціями відокремлених підрозділів.

Профспілка активно взаємодіє з Урядом, міністерством енергетики, Львівською військовою адміністрацією щодо погашення заборгованності та пошуку шляхів реалізацїї вугілля, з метою стабілізувати роботу ДП «Львіввугілля».

Коментування вимкнене.