ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИКОМ ДП “ЛЬВІВВУГІЛЛЯ”

09.05.2024 - 11:56 | Категорія: Новини

Відбулася зустріч голів “первинок” Львівської територіальної організації Профспілки вугільників з керівником ДП “Львіввугілля” Вадимом Красем щодо поточної ситуації.

Заборгованість із зарплати виникла, оскільки ТЕС не отримали кошти за вироблену енергію, відповідно, не можуть розрахуватись з вугільникам за відвантажену продукцію.

Відразу, як стало відомо про зруйновані ворогом ТЕС ПАТ “Центренерго”, наша профспілка і ДП “Львіввугілля” звернулися до Міненерго за допомогою у реалізації вугілля та з ініціативою відновити експорт вугілля.

Зараз, на час ремонту пошкодженого обладнання ТЕС ПАТ “Центренерго”, Міненерго шукає додаткові напрямки реалізації всередині країни – комунальні підприємства, промисловість тощо. Вивчаються можливості відновлення експорту українського енергетичного вугілля.

ДП “Львіввугілля” також шукає споживачів у нашому регіоні. Є сприяння Львівської обласної військової адміністрації, щоб забезпечити в перспективі нашим вугіллям усіх споживачів. Також виставляються лоти на Українській енергетичні біржі. Ведуться перемовини щодо збуту з виробниками цементу, іншими промисловими споживачами.

Весна-літо – завжди був для нас важкий період, потреба у вугіллі менша.

Вчора постановою уряду створено штаб з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2024/25 року під час воєнного стану. Перший заступник Міністра енергетики – заступник голови штабу. Очікуємо на рішення для вугільників.

Коментування вимкнене.