ВІДБУЛАСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ»

19.04.2024 - 08:00 | Категорія: Новини

Розглянуто виконання Колективного договору між адміністрацією держпідприємства, Львівською територіальною організацією Профспілки працівників вугільної промисловості України та Регіональним об’єднанням Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда за минулий рік та затверджено нову редакцію Колдоговору на 2024 рік.

Делегати конференції – це представники двох профспілок, керівники шахт і підприємств, представники адміністрації ДП «Львіввугілля» – заслухали акт виконання Колдоговору за 2023 рік. Робота адміністрації держпідприємства з виконання положень документа визнана задовільною.

За дорученням керівника ДП “Львіввугілля” Вадима Крася, в.о. директора з виробництва Андрій Куц повідомив, що ведеться тісна комунікація з органами щодо ситуації у вугільній галузі Львівщини, яка з огляду на воєнний стан не може бути публічною.

В.о. голови ЛТО ППВПУ Степан Ярема, виступаючи перед делегатами конференції, зазначив, що сьогодні, як ніколи, актуальні питання достатнього бюджетного фінансування вугільної галузі та пошук шляхів збуту вугілля. Від початку повномасштабної війни профспілки спільно скеровують значні кошти на допомогу військовим – придбання дронів, автомобілів, тепловізорів, тисяч необхідних речей для тих, хто зараз на захисті України, підкреслив профспілковий лідер.

У своїх виступах голови профспілок шахт висловили розуміння ситуації, коли через ракетні обстріли знищено значну частину теплогенерації, та закликали владу до пошуку зважених, соціально відповідальних рішень. За їхніми пропозиціями, готуються звернення до органів влади щодо сприяння у збуті вугілля напряму і будь-якими партіями, на які є запит.У новій редакції Колдоговору йдеться про надання пільг і соціальних гарантій учасникам бойових дій, а також дотримання адміністрацією законодавства про працю, забезпечення заходів з охорони праці, оздоровлення шахтарів. Делегати конференції голосуванням затвердили нову редакцію Колдоговору- головного документу, що регулює взаємостосунки профспілок та адміністрації.

Коментування вимкнене.