ШАХТАРІ ВИМАГАЮТЬ СПРАВЕДЛИВОСТІ

06.02.2024 - 14:17 | Категорія: Новини

Група шахтарів, чиї права були грубо порушено вимагають справедливої оплати листків непрацездатності.

У рамках судового засідання заслухано як доводи юристів ДП «Львіввугілля», так і позицію ПФУ. Розгляд відкладено на 27 лютого.

Сьогодні відбулося перше судове засідання за позовом ДП “Львіввугілля” в інтересах шахтарів однієї з шахт ДП «Львіввугілля».

 Працівники ДП “Львіввугілля” з серпня 2023 року потерпають через ненарахування страхових виплат по тимчасовій непрацездатності органами Пенсійного Фонду України.

Пенсійний Фонд України, який зараз виплачує допомогу по тимчасовій непрацездатності, не проводить нарахування страхових виплат з розрахунку середньої зарплати працівника, в зв’язку з несплатою ЄСВ за період втрати працездатності.

Заборгованість ДП “Львіввугілля” з ЄСВ має системний характер та  накопичена за багато років через те що зараховуються першочергово штрафні санкції, а не саме ЄСВ.  Погасити ЄСВ в реаліях сьогодення без втручання державних інституцій неможливо. 

З метою відновити соціальну справедливість юристи шахт держпідприємства скерували до суду позовні заяви до Пенсійного фонду України.

Група шахтарів, чиї права були грубо порушено прибули на суд та вимагають справедливої оплати листків непрацездатності.

У рамках судового засідання заслухано як доводи юристів ДП «Львіввугілля», так і позицію ПФУ. Розгляд відкладено на 27 лютого.

Коментування вимкнене.