ПРЕЗИДІЯ ЦК ПРОФСПІЛКИ РОЗГЛЯНУЛА ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО КОЛЕКТИВНІ УГОДИ ТА ДОГОВОРИ»

22.01.2024 - 11:25 | Категорія: Новини

18 січня п. р. відбулося засідання Президії ЦК Профспілки. На порядку денному було розглянуто питання «Про основні положення та шляхи реалізації Закону України «Про колективні угоди та договори». Доповідач – керівник Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату Федерації профспілок України Ірина Орловська.

На початку засідання голова Профспілки Андрій Зимін наголосив, що основна мета заходу – поширення Закону України серед спілчан, своєчасне реагування на новели та положення щодо його застосування.

Під час презентації керівник Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату Федерації профспілок України Ірина Орловська продемонструвала розроблені ФПУ відповідні роз’яяснення щодо вищезазначеного Закону України, поінформувала стосовно окремих практичних питань, з якими почали стикатися членські організації, пояснила щодо визначення та застосування деяких окремих статей та положень Закону, відповіла на запитання.


Заслухавши і обговоривши інформацію керівника управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання Федерації профспілок України Ірини Орловської «Про основні положення та шляхи реалізації Закону України «Про колективні угоди та договори», Президія ЦК Профспілки прийняла рішення :

– Узяти до відома надану інформацію.
– Профспілковим організаціям всіх рівнів розглянути питання проведення колективних переговорів зі сторонами соціального діалогу по внесенню змін і доповнень до Галузевої угоди та колективних договорів щодо підвищення мінімальної галузевої гарантії з оплати праці. По необхідності ініціювати питання стосовно створення спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських профспілок, які діють у вугільній галузі, відповідно до Закону України «Про колективні угоди та договори».

– Головам територіальних та первинних організацій довести до відома трудових колективів дане рішення Президії Профспілки.

За результатами обговорення вирішено: у разі виникнення запитань щодо застосування статей та положень Закону України Федерація профспілок України підготує відповідні роз’яснення.

https://www.prupu.org/news/24599/

Коментування вимкнене.