З’ЇЗД ПРОФСПІЛКИ У КИЄВІ

12.09.2023 - 10:41 | Категорія: Новини

12 вересня в Києві розпочав свою роботу VI З’їзд ППВПУ за участі Міністра енергетики України Германа Галущенка, його заступника Олександра Хейла, голови ФПУ Григорія Осового, народних депутатів Михайла Бондара та Вікторії Гриб.

У своєму виступі Герман Галущенко зазначив:

– Ситуація у вугільній галузі складна, ми втратили багато підприємств з початком повномаштабного вторгнення. Щодо держфінансування, нині у пріоритеті – військові витрати. Кошти з держбюджету йдуть на потреби військових. Ми будемо працювати з бюджетом, намагатися домогтися додаткової підтримки шахтарів. Очевидно, що вугілля потрібне Україні. Треба вкладати в нові лави, якщо не вкладати – ми не зможемо збільшити вуглевидобуток. Незважаючи на пошкодження теплової генерації, вугілля сьогодні є ключовою сировиною. Це критично важливо. Щодо виплати заробітної плати, міністерство постійно в контакті з профспілкою. Хочу подякувати всім шахтарям, що всі об’єднуються задля допомоги військовим.

Роботі з’їзду триває, активну участь у ній бере делегація Львівської територіальної організації Профспілки вугільників.

Перед профспілковими лідерами вугільної галузі виступили парламентарі Михайло Боднар і Вікторія Гриб. Проблемними питаннями державного сектору шахт і надалі залишаються відсутність коштів на модернізацію шахт, заборгованість з ЄСВ  тощо. Очільник вугільного підкомітету Верховної Ради України Михайло Боднар зазначив, що внесе на розгляд ВРУ законопроект щодо продовження Закону про мораторій на банкрутство вуглевидобувних підприємств, який діє лише до кінця 2023 року.

Коментування вимкнене.