РОБОЧА ЗУСТРІЧ ШАХТАРСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ З ПРЕДСТАВНИКАМИ МІНЕНЕРГО

16.06.2023 - 17:58 | Категорія: Новини

14 червня відбулася зустріч представників шахтарських профспілок з керівником Департаменту вугільно-промислового комплексу Міністерства енергетики України Андрієм Синюком.

На порядку денному було обговорено нагальні питання вугільної галузі. Профспілкові лідери Бабіч В. М. Сиротюк Р. П., Ярема С. Ф., Щербань В.П., Віхоть Р.Г., Юзефович Р. В. порушували перед представником Міністерства найбільш чутливі питання сьогодення для їх підприємств.

На питання представників шахтарських профспілок було надано відповідні роз’яснення керівником Департаменту у відповідності до своєї компетенції. Стосовно заборгованості по заробітній платі працівникам ДП « Львіввугілля» було зазначено, що на цьому тижні планується виплата коштів за відвантажену вугільну продукцію компанією « Укрвугілля».

Стосовно бюджетних коштів на виплату заробітної плати було зазначено, що із запізненням, але вони надходять на рахунки державних вугледобувних підприємств.

Наболіле питання сьогодення – бронювання працівників вугільної галузі. По даному питанню керівник Департаменту зазначив, що всі матеріали стосовно надання відповідних списків Міністерством оперативно опрацьовуються і направляються до Генерального штабу Збройних Сил України. На даний час погоджено бронювання працівників державних підприємств «Торецьквугілля», «Селидіввугілля», «Волиньвугілля», «Укрвуглереструктуризація». Відмову отримали ДП «Львіввугілля», «Мирноградвугілля», шахта «Надія». Всі зауваження по даним підприємствам від Генерального штабу опрацьовуються для повторного направлення.

Стосовно порушеного питання керівником Профспілки Андрієм Зиміним було надано інформацію про виконану роботу Профспілки в цьому напрямку. Зокрема, було направлено листи до Міністерства економіки України, Генерального штабу Збройних Сил України . Напередодні проведення даної зустрічі було отримано відповідь від Генерального Штабу ( додається).

Питання сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування постійно порушується на засіданнях Профспілки. З цього приводу керівником Департаменту було зазначено, що Міненерго напрацьовано відповідний законопроект і направлено на погодження до відповідних Міністерств.

Також було обговорено питання Списків № 1 та №2. З приводу цього було зазначено, що до цих пір не врегульовано правонаступництво між Міністерством соціальної політики і Міністерством економіки України. Як відомо дане питання знаходилося на розгляді в Регуляторній службі України.

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

https://www.prupu.org/news/24355/

Коментування вимкнене.