На громадське обговорення винесено законопроєкт «Про реформування вугільної галузі», розроблений Міністерством енергетики.

18.08.2021 - 19:06 | Категорія: Новини

Документ визначає комплекс соціально-економічних заходів, спрямованих на вирішення питань заборгованості та фінансове оздоровлення державних вугледобувних підприємств, зокрема, із залученням приватних інвестицій для оновлення основних матеріально-технічних фондів та нарощення економічно доцільного видобутку вітчизняного вугілля.

Зокрема, законопроєкт пропонує запровадити механізм, що дозволить вугледобувним підприємствам погасити заборгованість з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду. Також законопроєкт передбачає внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства з метою недопущення банкрутства державних вугледобувних підприємств.

«В першу чергу, закон спрямований на соціальний захист працівників вуглевидобувних підприємств. Він забезпечить правильний розрахунок робочого стажу та справедливе нарахування пенсії шахтарям», – наголосив заступник міністра Олексій Кураков.

Детально із законопроєктом можна ознайомитись за посиланням

Коментування вимкнене.