Зустріч голови Укрвуглепрофспілки з Міністром енергетики України

22.06.2021 - 12:19 | Категорія: Новини

Сьогодні, 15 червня відбулася чергова робоча зустріч голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова з Міністром енергетики України Германом Галущенко. На даній зустрічі були присутні заступники Міністра Олексій Кураков та Юлія Підкоморна.

На зустрічі було обговорено питання стосовно виплати заборгованості по заробітній платі працівникам державних вугледобувних підприємств та забезпечення її сталої виплати в подальшому. По даному питанню голова Профспілки наголосив на необхідності термінового перерозподілу бюджетних коштів шляхом наближення відповідного їх обсягу на червень поточного року. Слід зазначити, що протягом цього року для погашення заборгованості по заробітній платі Міністерством фінансів України було здійснено перерозподіл бюджетних асигнувань на 2021 рік шляхом внесення змін до помісячного розпису. Враховуючи те, що кошти, які були передбачені на весь 2021 рік в I півріччі будуть практично вичерпані, постає питання про внесення в терміновому порядку до Верховної Ради України змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» в частині збільшення видатків Міненерго України за програмою «Реструктуризація вугільної галузі» в обсязі 2.8 млрд. грн. Слід зазначити, що по даному питанню головою Профспілки було направлено відповідне звернення до Прем’єр-міністра України від 14 червня 2021 № 01/86 (звернення на сайті Укрвуглепрофспілки). Дане звернення голова Профспілки під час даної зустрічі вручив Міністру енергетики України.

Голова Профспілки наголосив також на тому, що враховуючи наближення професійного свята « День шахтаря», питання по виплаті заробітної плати шахтарям повинно бути вирішене в найкоротший термін.

Також профспілковим лідером було порушено питання щодо вжиття відповідних заходів стосовно невідкладного перерахунку вугледобувним підприємствам заборгованості за поставлену вугільну продукцію та своєчасну її оплату в подальшому у відповідності до договорів.

Обговорюючи питання реформування вугільної галузі, профспілковий лідер наголосив на тому, що розроблення концепції реформування вугільної галузі та прийняття рішень щодо закриття шахт повинні відбуватися після ретельного і всебічного обговорення та погодження з профспілками і при наявності визначеного фінансування відповідних програм.

На завершення зустрічі Міністр енергетики Герман Галущенко та заступник Міністра Олексій Кураков висловили готовність до конструктивного діалогу з представниками Профспілки та трудових колективів по обговоренню та вирішенню нагальних шахтарських проблем.

За інформацією сайту Укрвуглепрофспілки

Коментування вимкнене.