НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ МИХАЙЛО БОНДАР НАПРАВИВ ЗВЕРНЕННЯ ДО КЕРІВНИКА УРЯДУ ЩОДО НАБЛИЖЕННЯ БЮДЖЕТНИХ АСИГНУВАНЬ

05.04.2021 - 12:45 | Категорія: Новини

Враховуючи вкрай складний фінансово-виробничий стан державних вугледобувних підприємств галузі та системне порушення соціально-економічних і трудових прав шахтарів, критичну ситуацію,яка склалася на підприємствах з виплатою заробітної плати працівникам голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов звернувся за підтримкою до Народного депутата України Михайла Бондара, голови підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

В свою чергу, Народний депутат України Михайло Бондар направив відповідне депутатське звернення Прем’єр-міністрові України Денису Шмигалю та Міністрові фінансів України Сергію Марченку щодо наближення бюджетних асигнувань за бюджетною програмою КПКВК 2401590 «Реструктуризація вугільної галузі» з грудня на березень поточного року. У зверненні зазначається, що станом на 1 квітня заборгованість із виплати заробітної плати складає понад 1,8 млрд. гривень. Разом з тим, Народний депутат України наголошує на тому, що звернення Міненерго стосовно наближення бюджетних асигнувань за бюджетною програмою КПКВК 2401590 «Реструктуризація вугільної галузі» з грудня на березень поточного року заблоковано Міністерством фінансів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль надав відповідне доручення Міністру фінансів України Марченку С.М. і в.о. Міністра енергетики України Вітренку Ю. Ю. розглянути дане депутатське звернення у встановлений законодавством термін та поінформувати по результатах Кабінет Міністрів України, народного депутата України.

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

http://www.prupu.org/news/23236/

Коментування вимкнене.