ГОЛОВА УКРВУГЛЕПРОФСПІЛКИ ВІКТОР ТУРМАНОВ ЗВЕРНУВСЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ДЕНИСА ШМИГАЛЯ ЩОДО ВРЕГУЛЮВАННЯ НАГАЛЬНИХ ШАХТАРСЬКИХ ПИТАНЬ

29.03.2021 - 08:17 | Категорія: Новини

Голова Укрвуглепрофспілки Віктор Турманов звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням врегулювати питання виплати поточної заробітної плати і погашення заборгованості з неї працівникам вугільної галузі, а також наголосив, що подальша невирішеність даного питання може призвести до некерованих протестних акцій, як в регіонах, так і в місті Києві.

У листі зазначається, що протягом 2020 року під час формування і обговорення фінансування бюджетних програм вугільної галузі на 2021 рік, Профспілка підтримала визначені Міненерго України обсяги необхідних видатків, але вони були безпідставно зменшені Міністерством фінансів України з 11,6 млрд. грн. до 3,1 млрд. грн., що призвело до зменшення виділення коштів на виплату щомісячної державної підтримки із заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств та можливості технічного переоснащення очисних і прохідницьких вибоїв для збільшення вуглевидобутку та забезпечення енергетичної безпеки держави.

За оперативною інформацією станом на 22 березня 2021 року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам складає 1 186,2 млн. грн., а з 1 квітня враховуючи фонд оплати за березень відповідно буде складати понад 1,8 млрд. гривень.

Незважаючи на критичний стан справ, Міністерство фінансів заблокувало пропозицію Міненерго стосовно наближення бюджетних асигнувань за бюджетною програмою КПКВК 2401590 «Реструктуризація вугільної галузі» з грудня на березень поточного року.

Враховуючи в край складну ситуацію, голова Профспілки запропонував Прем’єр- міністру України особисто втрутитися у невідкладне вирішення даного питання.

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

Коментування вимкнене.