ЛІДЕР УКРВУГЛЕПРОФСПІЛКИ В.ТУРМАНОВ ЗВЕРНУВСЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ Д.ШМИГАЛЯ

01.12.2020 - 09:29 | Категорія: Новини

Сьогодні, 30 листопада, у зв’язку з введенням в дію Закону України від 17.11.2020 № 1006-ІХ, головою Профспілки Віктором Турмановим було направлено листа до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо спрямування в найближчий термін виділених бюджетних коштів в сумі 1,4 млрд. грн. на виплату заробітної плати шахтарям та погашення заборгованості з неї.

Шановний Денисе Анатолійовичу!
28 листопада вступив в дію Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 17.11.2020 № 1006-ІХ, яким зокрема передбачено збільшення бюджетних витрат спецфонду за Програмою КПКВК 2401590 «Реструктуризація вугільної галузі» в сумі 1,4 млрд. гривень. Зазначені кошти мають бути безпосередньо спрямовані на виплату в 2020 році заробітної плати шахтарям, борги з якої на цей час складають 1,2 млрд. гривень.

Відзначаючи позитивні дії Уряду з вирішення на законодавчому рівні даного питання, слід наголосити на його непомірне в часі затягування з різних причин і обставин, що призвело до вкрай напруженої ситуації в трудових шахтарських колективах.

Наразі, у зверненнях профспілкових організацій працівників вугільної промисловості висловлюється заклик до ЦК Профспілки з ультимативною вимогою в повній мірі використання всіх важелів і засобів впливу щодо здійснення якнайшвидшого об’єктивного розподілу та спрямування виділених бюджетних коштів на рахунки відповідних державних вугледобувних підприємств. Якщо протягом поточного тижня не буде здійснено повну виплату заробітної плати шахтарям, тоді повсемістно, у різних формах виявлення відбудуться масові акції непокори, які можуть мати непередбачувані вкрай тяжкі наслідки для нашої країни.

Тому, переконливо просимо Вас, шановний Денисе Анатолійовичу, надавши необхідні доручення відповідним керівникам міністерств і відомств здійснити особистий ретельний контроль за всім подальшим процесом з виплати протягом цього тижня заробітної плати шахтарям.

Дякуємо за розуміння.
З повагою, голова Профспілки В.Турманов

Коментування вимкнене.