РОБОЧА ЗУСТРІЧ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОДА

02.11.2020 - 10:03 | Категорія: Новини

30 жовтня у Львівській облдержадміністрації за ініціативи шахтарських профспілок відбулася робоча зустріч голів Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України, Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м.Червонограда, адміністрації ДП «Львіввугілля», директорського корпусу шахт  з очільником області Максимом Козицьким.

Було обговорено погашення заборгованості із зарплати,  збут вугільної продукції, а також необхідність погашення боргів з ЄСВ, щоб працівникам держпідприємства був належно зарахований страховий стаж.

У шахтарських колективах склалась напружена ситуація через заборгованість із зарплати, зауважили представники профспілок, гірники готові вдатися до акцій протесту. ДП «Львіввугілля» на сьогодні працює з перевиконанням плану з видобутку вугілля, але через зниження ціни на вугільну продукцію та несвоєчасні розрахунки енергетиків за отримане паливо опинилося у складному економічному становищі. Станом на 29 жовтня заборгованість із зарплати працівникам ДП «Львіввугілля» складає 159,34 млн грн.

28 жовтня Кабінет Міністрів України передбачив виділення Міністерству енергетики 1,4 млрд грн для забезпечення виплати зарплати працівникам державних вугледобувних підприємств. Проте потрібен час, допоки триватиме процедура виділення коштів і гроші надійдуть на рахунки працівників. Голови шахтарських профспілок Олег Турчин та Мирослава Кафтан наголосили: шахтарі не можуть чекати, поки надійдуть бюджетні кошти, тому потрібно, щоб ЛОДА негайно сприяла швидкому погашенню боргів енергогенеруючих компаній перед ДП “Львіввугілля”.

У підсумку голова ЛОДА Максим Козицький повідомив, що за прогнозами Міністерства енергетики кошти будуть виділення до кінця наступного тижня. Але щоб гірники швидше отримали зарплату із коштів за реалізоване вуглля, Львівська ОДА додатково звернеться до Кабміну та Міненергетики для пришвидшення погашення заборгованості за відвантажену вугільну продукцію.

Коментування вимкнене.