ГОЛОВА ПРОФСПІЛКИ НАПРАВИВ ТЕЛЕГРАМУ ГЛАВІ УРЯДУ

09.09.2020 - 14:45 | Категорія: Новини

08 вересня поточного року Міністерством фінансів України у рамках здійснення соціального діалогу та з метою обговорення проекту Державного бюджету України на 2021 рік і можливостей врахування у ньому пропозицій сторони профспілок була проведена зустріч.

В ході зустрічі стало відомо, що всупереч наданих Міненерго України розрахунків, якими визначені обсяги необхідних з огляду на існуючу ситуацію у вугільній галузі витрат на 2021 рік загальним обсягом 13 072 615,1 тис.грн, Міністерством фінансів встановлено граничний обсяг тільки 4 497 451,2 тис. грн.

Пропозиції Профспілки представниками Міністерства фінансів України не були почуті. В зв’язку з чим голова Профспілки Віктор Турманов направив телеграму Прем’єр-міністру України.

В якій зазначається наступне.

Визначені Міністерством фінансів недостатні видатки до проекту Закону «Про Державний бюджет на 2021 рік» призведуть до ще більшого згортання виробництва, ведення робіт у небезпечних умовах аж до некерованого закриття (затоплення) вугільних шахт з подальшою ліквідацією галузі у цілому.

Окрім того, окремо наголошено, що обсягами граничних видатків на вугільну галузь на 2021 рік не передбачені видатки на погашення існуючої заборгованості за спожиту електроенергію, а також погашення простроченої заборгованості з єдиного соціального внеску, не вирішення яких є суттєвою загрозою сталої діяльності підприємств, а також зростання соціальної напруги в трудових колективах.


Виходячи з цього, голова Профспілки висловив прохання до Прем’єр-міністра України терміново провести зустріч під його головуванням за участі представників Міністерства енергетики України, Міністерства фінансів України, а також галузевих профспілок з метою визначення необхідного обсягу бюджетного фінансування вугільної галузі на 2021 рік, що забезпечить діяльність її підприємств.

За матеріалами сайту Укрвуглепрофспілки

http://www.prupu.org/news/22892/

Коментування вимкнене.