ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЛОДА ЗУСТРІВСЯ З ПРОФСПІЛКАМИ

02.07.2020 - 21:59 | Категорія: Новини

2 липня відбулася зустріч голів шахтарських профспілок – Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України, Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м.Червонограда та профспілки ПРАТ «Шахта «Надія» з першим заступником голови Львівської ОДА Андрієм Годиком. Участь у заході також взяли директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Богдан Кейван та начальник відділувугільної та енергетичної промисловості Мар’ян Мороз.

«Вуглевидобувна галузь для Львівщини є дуже важливою. Ми вкотре зустрічаємось, щоб не лише озвучити проблематику по конкретних підприємствах, але й проговорити, які питання ми реально можемо вирішити на рівні області, а які потрібно вирішувати зі зверненням до центральних органів влади», – зазначив Андрій Годик.

У ході зустрічі обговорили ряд актуальних питань, які необхідно вирішити для подальшої роботи держпідприємства: гарантований ринок збуту вугільної продукції та вчасний розрахунок енергетиків за неї, зміни на законодавчому рівні, щоб вирішити проблеми з реструктуризацією боргів держшахт з ЄСВ, модернізація та введення нових лав.

Крім того, профспілки підняли найнагальніше питання – щоб ЛОДА максимально сприяла швидкому погашенню боргів енергогенеруючих компаній перед ДП “Львіввугілля”, які загалом складають понад 370 млн грн. Отримавши ці кошти, ДП «Львіввугілля» мало б можливість запустити в роботу нові лави.

Перший заступник запевнив, що Львівська ОДА систематично звертається до Кабінету Міністрів України для сприяння вирішенню проблемних питань вугільників.

Богдан Кейван висловив позицію департаменту ПЕК ЛОДА: ДП «Львіввугілля» у першому півріччі за економічними та виробничими показниками є одним з найкращих держпідприємств у вугільній галузі. Підтримка стабільної роботи вугільної галузі – у пріоритеті.

На завершення зустрічі профспілки запропонували терміново провести зустріч з народними депутатами від Львівщини щодо вирішення шахтарських питань на законодавчому рівні.

Додамо, що наразі Кабінетом Міністрів розробляються нові стратегічні документи, які передбачатимуть реформування галузі та трансформацію в цілому вугільних регіонів України. Львівська ОДА подала свої пропозиції до цих документів. Зокрема, проєктами передбачено і концептуальне вирішення проблемних питань, розглянутих в межах заходу.

Коментування вимкнене.