КАБМІН ПРИЙНЯВ РІШЕННЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОБОТОЮ ДЕРЖАВНИХ ВУГЛЕДОБУВНИХ ПІДПРИЄМСТВ

18.06.2020 - 09:24 | Категорія: Новини

Кабінет Міністрів України встановив пріоритетне використання вітчизняного вугілля для виробництва електроенергії тепловою генерацією.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 17 червня поточного року. Необхідність такого рішення продиктована зниженням використання вітчизняного вугілля на теплових електростанціях і заміною його на інші види палива. Це призводить до кризових явищ у вугільній галузі.

«У структурі палива спостерігається значне заміщення обсягів споживання вугілля вітчизняного видобутку – природним газом, який використовується генеруючими компаніями ТЕС для виробництва електричної енергії. Така ситуація щодо штучного зменшення попиту на вітчизняне вугілля є неприпустимою з огляду на те, що це призводить до призупинення роботи шахт, вимушеного простою шахтарів, затримки з виплатою їм заробітної плати та загалом – зростанню соціально-економічної напруженості у вугільних регіонах», – зазначила Ольга Буславець під час засідання Кабінету Міністрів.

Розпорядження Кабміну забезпечує пріоритетне використання вітчизняного енергетичного вугілля для основного виробництва електричної енергії на генеруючих потужностях теплових електростанцій.


Це дасть можливість:

– завантажити незадіяні потужності ТЕС для покриття графіку навантаження ОЕС

– збільшити попит на вітчизняне вугілля

– завантажити вітчизняні вугледобувні підприємства

– зберегти робочі місця в енергетичній та вугільній галузях

Вказане розпорядження прийнято із дводенним доопрацюванням.

За матеріалами сайтів Міністерства енергетики України та Укрвуглепрофспілки

Коментування вимкнене.