ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ»: ПИТАННЯ СЬОГОДЕННЯ

09.12.2019 - 17:45 | Категорія: Новини

Сьогодні адміністрація держпідприємства, керівники шахт та шахтарські профспілки зібралися, щоб визначити подальші дії у критичній ситуації.

РОБОТА ТЕПЛОЕНЕРГЕТИКИ ПОВНІСТЮ РОЗБАЛАНСОВАНА

  • Основний споживач нашої товарної продукції «Центренерго» не має коштів розрахуватися за вже отримане на 66 млн. грн. вугілля. Більше того, до 12 грудня на залізниці введена в дію конвенція (заборона) на перевезення вагонів в напрямку Трипілля, в зв’язку з накопиченням не вивантажених вагонів на Трипільській ТЕЦ.
  • Відбулися зміни в ціноутворенні на вугільну продукцію на енергоринку. Так, якщо ще до грудня ДП «Львіввугілля» продавало вугілля по 2500 за тонну, то з грудня «Центренерго» попередило держпідприємство про зменшення ціни до 2200 грн за тонну, а Калуська ТЕЦ до 1935грн за тонну і в цій ситуації, коли немає надходжень від «Центренерго», змушені відвантажувати вугілля на Калуську ТЕЦ для здійснення розрахунків на підтримку життєдіяльності підприємства.

 ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ОБІГОВИХ КОШТІВ НЕ ЗДІЙСНЕНО РОЗРАХУНОК ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

  • Щоб запобігти знеструмленню шахт за несвоєчасну проплату, ДП «Львіввугілля» звернулося до «постачальника останньої надії» «Укрінтеренерго»  і з 0 годин 10 грудня споживатиме електроенергію за вищою ціною до погашення боргу.

ПРОФСПІЛКИ ГОТОВІ ДО ДІЙ

  • Про критичну ситуацію у державному секторі вугільної галузі йтиметься 10 грудня на засіданні Президії Профспілки вугільників України у Києві та 12 грудня – на Раді голів Незалежної профспілки гірників України. Голови місцевих осередків Олег Турчин та Мирослава Кафтан вимагатимуть підтримки для рішучих дій.

Очікуємо виконання Указу Президента про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 грудня 2019 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки» буде реалізовано. І до Нового року держава знайде можливість виплатити заборговану зарплату гірникам.

За матеріалами сайту “Шахтар Галичини”

Коментування вимкнене.