У МІНЕКОЕНЕРГО ВІДБУЛАСЬ НАРАДА З РОЗГЛЯДУ ПРОГРАМИ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ЛЬВІВВУГІЛЛЯ”

04.12.2019 - 12:03 | Категорія: Новини

За участю голови Укрвуглепрофспілки Віктора Турманова, голови Львівської територіальної організації ППВПУ Олега Турчина, голів первинних профспілкових організацій шахт.

На прикладі державного підприємства була окреслена низка системних проблем у вугільній галузі, пов’язаних із реалізацією та неплатежами за раніше відвантажене вугілля. Це призводить до затримки виплат заробітної плати шахтарям та відсутністю коштів на розвиток.

За інформацією т. в. о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олега Акімова, розриви у виплатах заробітної плати на підприємстві складають 2-3 місяці. Станом на 1 листопада заборгованість з виплати заробітної плати складає 128 млн гривень. Крім того, проблемою залишається моральна та фізична зношеність шахтного обладнання.

Програмою розвитку ДП «Львіввугілля» на 2020 рік передбачено видобути 1 342 тис. тонн вугілля, що складе 105% до показника поточного року.

Незважаючи на стабільну роботу ДП «Львіввугілля», загальний фінансовий результат від виробничої діяльності за 2019 рік очікується на рівні 270 млн грн збитків.

За результатами розгляду, заступник Міністра Станіслав Ковалевський підкреслив, що ситуація на ДП «Львіввугілля» не є найгіршою в галузі, але все одно потребує поліпшення.

«Вугільна галузь України відстала від сучасних викликів в енергетичній сфері та не відповідає тим ринковим умовам, що склалися в Україні. Необхідний комплексний підхід до реалізації реформ. І саме таке завдання сьогодні стоїть перед нами», – підсумував заступник Міністра Станіслав Ковалевський.

Нагадаємо, наради відбуваються на виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука. Їх мета – детально дослідити ситуацію на кожному конкретному підприємстві та обговорити перспективи подальшого розвитку підприємств державного сектору вугледобувної галузі України.

На підсумкових нарадах під головуванням заступника Міністра енергетики та захисту довкілля Станіслава Ковалевського відбувається презентація програм виробничо-господарської діяльності державних підприємств вугільної галузі. У нарадах беруть участь директори вугледобувних підприємств, керівництво ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України (ППВПУ) та представники первинних профспілкових організацій.

У обговоренні беруть участь керівники галузевих інститутів «УкрНДІвуглезбагачення», «УкрНДІпроект», «Південдіпрошахт», ДП «Укрвуглеякість» та ДП «Держвуглепостач», департаментів ПЕК обласних державних адміністрацій, представники Департаменту вугільно-промислового комплексу Мінекоенерго.

Коментування вимкнене.