ПРО ВИПЛАТУ ЗАБОРГОВАНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ШАХТАРІВ ГОВОРИЛИ З ГОЛОВОЮ ЛОДА

13.11.2019 - 12:13 | Категорія: Новини

12 листопада відбулася ініційована шахтарськими профспілками робоча нарада з проблемних  питань.

Голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин, голови профспілкових первинок наголосили, що гірники вкрай обурені через невиплату зарплати і на межі соціального зриву. За дорученням трудових колективів профспілки учора скерували листи до Президента України.

Т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов інформував голову ЛОДА Маркіяна Мальського про кризу, у якій опинився восьмитисячний колектив.

 Заборгованість по зарплаті сягає 354 млн грн, через відсутність коштів неможливо ввести в роботу нові лави. Отримати гроші на погашення заборгованості з держбюджету, із «шахтарського мільярда» днями не вийде  – потрібно внести зміни у статут щодо переходу у підпорядкування Мінекоенерго, а процедура перереєстрації доволі тривала. Кошти за реалізоване товарне вугілля від єдиного великого споживача  «Центренерго» не надходять, бо немає попиту на теплогенерацію. Неважко прогнозувати, що через акцент держави на імпорт електроенергії з-за кордону та посилення позицій атомної енергетики почнуться проблеми зі збутом вугілля.

Маркіян Мальський з шахтарськими проблемами відразу звернувся напряму до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Делегація вугільників не покинула будівлю ЛОДА і дві години чекала відповіді.

Врешті голова облдержадміністрації повідомив: сьогодні ж Президент України Володимир Зеленський та Глава Уряду Олексій Гончарук зустрінуться для розгляду критичної ситуації у вугільній галузі.

Коментування вимкнене.