ШАХТАРСЬКА ПРОФСПІЛКА НАГОЛОШУЄ: ПОТРІБНІ ДЕРЖАВНІ КОШТИ НА ВИПЛАТУ ЗАРПЛАТИ І РОЗВИТОК ВИРОБНИЦТВА

16.10.2019 - 15:38 | Категорія: Новини

Сьогодні ситуація у державному вугільному секторі залишається нестабільною і незрозумілою щодо напрямів розвитку як для керівників шахт, так і для робітників. Відповідно, і настрої в шахтарських колективах – мінливі. З багатьма питаннями гірники звертаються насамперед до профспілкових лідерів своїх підприємств.

Щоб спільно розібратися з поточними планами та найближчими перспективами, обговорити актуальні питання, а це передусім терміни виплати заробітної плати, голови первинок Львівської територіальної організації Профспілки вугільників України на чолі з Олегом Турчиним ініціювали зустріч з т.в.о. генерального директора Олегом Акімовим.

 Спільна нарада відбулася 15 жовтня в адмінбудівлі ДП «Львіввугілля» за участі апарату управління держпідприємства, керівників ВП «Управління якості контролю та стандартів» Ірини Наливайко та ВП «Вуглезбут» Олександра Мітрухіна.

Основна тема – інформація щодо виділених КМУ коштів на погашення заборгованості шахтарям держшахт в сумі 1 млрд грн. При турборежимі, який анонсує влада, з дотриманням усіх законодавчих вимог, кошти надійдуть в наше держпідприємство не раніше 28 жовтня. Якщо буде порушення термінів на будь-якому етапі процедури, то коли надійдуть кошти – прогнозувати неможливо.

Крім того, Олег Акімов зауважив, що вкрай необхідна держпідтримка для запуску лав на шахтах «Межирічанська», «Степова» для стабілізації виробничої ситуації загалом.

Голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин після жвавої і гострої дискусії присутніх зробив відповідні висновки і наголосив, що потрібно ініціювати зустріч з головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським, викласти йому програму розвитку і подальшої роботи ДП «Львіввугілля», щоб очільник області, в свою чергу, організував зустріч керівників шахт та профспілківців з Прем’єр-міністром України. Адже настрої у шахтарських колективах знову радикальні, і профспілка вугільників готова до протестних акцій у Києві.

Коментування вимкнене.