У ШАХТАРСЬКОМУ ЧЕРВОНОГРАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

14.10.2019 - 17:54 | Категорія: Новини

14 жовтня – дата, яка поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України та 77-річницю утворення Української Повстанської Армії. В цей день українці виявляють повагу усім захисникам нашої держави, її суверенітету й територіальної цілісності та гідно вшановують борців за незалежність України.

Голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин та голови первинних профспілкових організацій, помічник генерального директора ДП «Львіввугілля» Володимир Вовк, представники відокремлених підрозділів, взяли участь в святкових заходах. Разом з учасниками національно-визвольних змагань, військовими, представниками громадськості пішою ходою пройшли від Вічевої площі до пам’ятника полеглим воїнам УПА, де відбулося урочисте Віче та панахида.

Урочисті розпочали з виконання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців усіх часів за волю та незалежність України.

Святкове віче супроводжувалося співом патріотичних пісень та декламуванням віршів у виконанні чоти «Нескорені» та учнів ЗСШ №5 і СЗШ №8.

На завершення офіційної частини учасники віче під пісню Січових стрільців «Коли ми вмирали, нам дзвони не грали…» поклали кошики з квітами до пам’ятника полеглим воїнам УПА.

Свято пройшло у дусі патріотизму, любові до України та незнищенної віри у мир на нашій землі.

Коментування вимкнене.